leden - březen 2014

23.03.2014 22:06

Ani v zimních měsících nového roku jsme nezahálely. :-) Nový rok začal pěkně z "vostra" a to procházkama cca 20 km. Jelikož jsme přihlášené na náš první krátký dogtreking v září, chtělo by to trénovat. Navíc okolní lesy jsou překrásné, takže to až takové velká oběť ani není. Holky krásně tahají a to je v kopcích docela velká pomoc. :-) 

Nově jsme začly kromě chůze i běhat. U běhání jejích tahání moc pomoc není, protože moje nohy jejich rychlost nezvládají. :-) Takže začínáme postupně, holky vedle mě klušou bez vodítek a všechny tři si běhání užíváme. Ani jsem netušila, že endorfiny tak dobře fungují i na psy. :-)

Poctivě trénujeme taky poslušnost a obrany. Málem jsme umrzly na intenzivním tréninku poslušnosti s Jardou Josefíkem ve Zlechově, kde počasí rozhodně dle objednávky nebylo. :-) Trénink vevnitř měl ale taky své velké plus a holky teďka pilují kásnou chůzi u nohy. :-) Z cvičákových obran vzniklo i jedno video

V agility nezahálíme. V období zimy se naše tréninky agility přesunuly do haly do Bystrovan. Jednou měsíčně trénink ROSY a jednou měsíčně nám vyšla Krista Půdová. Všechny tréninky byly SUPER! Video je pouze jedno - vtipný slalom s vtipným komentářem kameramanky :-D

Teď nám začíná zase naplno sezóza tréninků a závodů. První jarní víkend nám přinesl konečně vytouženou travičku a možnost tréninku na cvičáku v tričkách a vyhrnutých kalhotech. :-)

Máme za sebou i jedny agility závody - Faktor strachu v Horce nad Moravou. Perfektní organizace s mým úplným zmrtvením po 7 bězích. Výsledky nijak závratné. DISKvalifikace a nedoběhy s Inesskou (kromě prvního hrozného běhu) byly většinou po krásném čistém běhu někde na konci způsobené mojí nervozitou. No musím se "zvocelovat" hlavně já. :-)

  I. zkouška II. zkouška III. zkouška IV. zkouška
Inesska disk 6/16 5/16 disk
Kesska 3/7 disk disk x